2. Geef GRATIS online advies weg aan jouw volgers/ klanten!

 

Klanten krijgen door gratis weg te geven!

 

Afgelopen jaren heb ik veel online marketing trainingen gevolgd. Het belangrijkste wat me bijgebleven is en waar ik heel veel succes mee heb behaald is GRATIS dingen weggeven. Hierbij kun je denken aan: ebooks, artikelen, video's, cursussen, webinars's etc. Waarom zou je dit doen hoor ik je denken?

Het hebben van een expertise is één ding, dat hebben wij als fysiotherapeut allemaal. Maar online marketing of online een dienst verkopen is totaal iets anders. Dat is een andere vaardigheid en dat vraagt om een andere aanpak dan het opbouwen van je expertise. En dat was precies waarom ik me verdiept heb in marketing, want ik heb geleerd welke stappen je moet zetten om succesvol te worden met je bedrijf.

Gratis weggeven?

….maar dan heeft de klant helemaal geen reden meer om bij mij te komen, want dan weet ie alles al.
… maar, als ik alles gratis weggeef, dan wil de klant er niet meer voor betalen.
… maar, iedereen doet het al.
… maar, een hele hoop excuses om niet gratis weg te geven.

Ik vertelde je eerder waarom het zo belangrijk is om gratis weg te geven. Namelijk om vertrouwen op te bouwen bij je (potentiële)patiënt. Een klant gaat niet zomaar iets van je kopen, dan moet er echt een vertrouwensrelatie zijn ontstaan. Een vertrouwensrelatie is er alleen als je klant weet wat je doet. Als je klant weet in hoeverre jij kan helpen bij het oplossen van zijn probleem of klacht. Dat kan je klant alleen weten als je eerst hebt laten zien wat je kan, zonder er iets voor terug te verwachten.

Gratis weggeven dus…

En nu ben ik zelf helemaal niet zo bezig met wat geef ik gratis weg en wat niet. Ik heb een aantal gratis producten en diensten ontwikkeld. Bijvoorbeeld:

- Een blog waarin ik mijn kennis gratis deel.
- E-boeken die ik weggeef op mijn website.
- Video's die ik gratis weggeef om mijn kennis/expertise te laten zien.
- Life videosessie vraag en antwoord op facebook.
- Gratis webinars volgen.
- Deze informatie over marketing geef ik je ook gratis weg omdat ik je wil laten zien hoe groot mijn kennis is :).

En zo zijn er nog heel veel andere dingen te verzinnen die ik gratis weggeef. Het belangrijkste is dat de meeste praktijkeigenaren de angst hebben dat patiënten dan niet meer komen. Omdat je patiënten alles al weten om van de klachten af te komen. Daar ben ik het absoluut mee oneens, dat is echt een onterechte angst. Ik heb het VERTROUWEN dat ik mijn patiënten ALTIJD kan helpen.

Je volgende stap…

Je geeft gratis weg om vertrouwen op te bouwen. Zodra dit vertrouwen er is, is het logisch dat je patiënt je gaat betalen voor wat je doet. Want het belangrijkste van het gratis weggeven is dat je er op enig moment geld voor gaat vragen. Dit doe je dus door een afspraak bij een fysiotherapeut te laten maken. Want ja, als je het altijd gratis blijft weggeven, dan verdien je geen geld 😉

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kopieer onderstaande tekst + foto en maak hier een Facebook bericht van (je kunt het eventueel voor een bedrag promoten!)
-------------------------------------------------------

Download GRATIS ebook - 'De oplossing voor pijn':)!

"Het is de compact book met een aantal belangrijke pijlers om je lichaam gezond en fit te houden". Ontdek de nieuwste inzichten om pijnvrij te worden.

Download  hier: ???????????
Maikel Korbmacher heeft een E-book geschreven (10.000+ downloads), om (chronische)pijnklachten en vermoeidheid te verminderen en voorkomen.
 
In dit GRATIS E-book ontdek jij:
✔ Wat de drie belangrijkste factoren zijn voor het oplossen van pijn;
✔ Hoe het beste omgegaan kan worden met de drie belangrijkste factoren die invloed hebben op het lichaam;
✔ Waarom de 'zuur-base-balans' essentieel is voor de gezondheid;
✔ Waarom balans tussen het 'para- en orthosympatisch' zenuwstelsel belangrijk is;
✔ Wat is  'belasting / belastbaarheid' is en waarom het belangrijk is voor het lichaam;
✔ Hoe (Chronische)pijnklachten te voorkomen en te verminderen zijn.
 
Sommige onderwerpen lijken misschien moeilijk, maar het E-book geeft inzichten en advies die direct toe te passen zijn in het dagelijks leven.
 
Wij zouden het super vinden als jij het E-book deelt met familie en/of vrienden/vriendinnen. Iedereen wil toch een fit lichaam?
Download  hier: ?????????
--------------------------------------------------------
Bekijk training 6